Numer konta Fundacji Razem:
BANK MILLENIUM S.A.

1 procent

Przekaż 1% na rzecz
Razem -
Fundacja Onkologii Lubelskiej
KRS: 0000 303 017
poniedziałek, 23 września 2013 06:26

Wyleczona dzięki lubelskim lekarzom i darczyńcom

16:04, 22.09.2013, TVP Lublin

Irina, 24-letnia Ukrainka, która była leczona w Centrum Onkologii Ziemi Lubelskiej jest wyleczona - mówią lekarze. Kobieta nie mogła znaleźć na Ukrainie lekarzy, którzy chcieliby się podjąć jej leczenia. Ojciec Iriny jest Polakiem. Po rozpoznaniu choroby, zaczął szukać ratunku w Polsce. Do Lublina przywiózł ją w ostatniej chwili.

Irina_2.png

(fot. TVP Lublin)

Teraz Irina jest już całkiem zdrowia, ale kiedy 9 miesięcy temu ojciec przywiózł ją do Centrum Onkologii Ziemi Lubelskiej jest stan był bardzo ciężki. Zyskała drugie życie.

Niebawem będzie mogła już wrócić do swojego męża i córeczki. - "Chciałam podziękować wszystkim lekarzom, którzy mi pomogli i uratowali moje życie" - powiedziała.Leczenie Iriny udało się sfinansować dzięki wpłatom na konto Fundacji Onkologii Lubelskiej. Dzięki darczyńcom do tej pory zebrano ponad 27 tysięcy złotych.

Mimo, że operacja i leczenie zakończyło się sukcesem. Irina wciąż wymaga opieki.

Wszyscy, którzy chcą pomóc sfinansować leczenie Iriny mogą przekazywać wpłaty na konto Fundacji Onkologii Lubelskiej "Razem" z dopiskiem Irina. Numer konta bankowego Bank Millenium S.A., nr rachunku: 68 1160 2202 0000 0001 1000 7668.